Ik ben Lotte en ik heb een missie

Ik ben Lotte en ik heb een missie

Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst achter een naaimachine kroop, had ik een naai-juf en een ervaren moeder die me wegwijs konden maken in de wereld van stoffen, garens en patronen. Alsnog heb ik hier en daar zelf het wiel moeten uitvinden, maar ik kon altijd op iemand terugvallen als ik er niet uit kon komen.

En vaak kwam ik er ook echt niet uit. In een naaiwinkel duizelde het me van alle mogelijkheden. Hoe kon ik nou weten of een bepaalde stof bij een bepaald patroon zou passen? Wat heb je eigenlijk allemaal nog meer nodig, behalve stof en een patroon? En hoe knip je zo'n patroon in vredesnaam uit de stof? 

Daarom ben ik Makers Inc. begonnen. Ik wilde naaien toegankelijker maken voor beginners, en heb dat via een webshop proberen te doen. Goede naaipatronen, veel informatie, en persoonlijke hulp, dat karakteriseerde Makers Inc.

Naast mijn full-time baan werd de webshop een beetje teveel. Met pijn in het hart ben ik er daarom mee gestopt. (Lees hier alles over het begin (en einde) van de webshop).

Wel heb ik in de webshopjaren een hoop blogs geschreven, en de voornaamste vraag die ik kreeg toen ik stopte was: 'Blijven de blogs wel beschikbaar?'.

Omdat het mijn missie is om naaien toegankelijker te maken voor beginners, houd ik de blogs op deze site in de lucht. En wie weet verschijnt er af en toe wel een nieuwe!

Instagram: @makersinc.nl