De beste naaimachines voor beginners

De beste naaimachines voor beginners

3 minute read

Wat is nu echt een goede naaimachine voor beginners? Ik heb grondig research gedaan, en een lijstje opgesteld van goede naaimachines waar je als beginner perfect mee aan de slag kan. Voor elk budget wat wils!

Voordat je in dit artikel duikt, twee opmerkingen:

 • Ik heb deze machines niet zelf uitgeprobeerd. Ik baseer deze aanbevelingen op grondige research op het internet en mijn eigen ervaringen met soortgelijke machines en merken.
 • Het zijn aanbevelingen voor beginners. Naai jij al wat langer, en ben je op zoek naar een upgrade? Lees dan dit artikel voor fijne tips!

Disclaimer: wanneer je een product bestelt via onderstaande links, ontvang ik hiervoor een kleine vergoeding. Het kost jou niets extra!

Silvercrest SNM 33 C1

Silvercrest SNM 33 C1

 • Prijs: ongeveer €100
 • Pluspunt: de prijs
 • Minpunt: locatie van het spoeltje

Ik heb met enige regelmaat naaimachines van de Lidl aangeraden aan beginners. Het assortiment van Lidl is wat variabel, maar de machines zijn altijd wel degelijk en ook altijd goed geprijsd (rond de 100 euro). Op deze machine zit zelfs een QR code om je naar handige instructiefilmpjes te leiden! Alle essentiële functies zitten erop, inclusief handige draadinsteker. Met een gewicht rond de 6 kg is het een degelijke machine die niet zo snel van tafel danst tijdens het naaien. Alleen het spoelhuisje zit een beetje onhandig weggestopt, waardoor hij net een tikje lastiger in te rijgen is.

Klik hier om te bestellen bij Lidl

Singer Talent 3321

Singer Talent 3321

 • Prijs: ongeveer €200
 • Pluspunt: de prijs
 • Minpunt: gaat niet zo lang mee als het merk doet vermoeden

Ook deze machine valt in de categorie: degelijk en prima geprijsd. Hij is duurder dan die van de Lidl, maar heeft als pluspunt een doorzichtig spoelhuisje (zodat je altijd kunt zien hoeveel onderdraad je nog hebt). Ook voor deze machine vind je online handige tutorials. Laat je niet foppen door het merk 'Singer' wat op deze machine staat, hij komt waarschijnlijk uit dezelfde (Chinese) fabriek als de Silvercrest. Singer is niet meer het betrouwbare merk dat het vroeger was, maar voor deze prijs is dat ook niet zo'n probleem.

Klik hier om te bestellen bij Bol.com

Singer Heavy Duty 4423 of 4432

Singer Heavy Duty

 • Prijs: ongeveer €300
 • Pluspunt: kan zware stoffen stikken
 • Minpunt: zwaar, dus neem je niet zo handig mee naar naailes

Heb je ietsje meer te besteden, dan is deze Heavy Duty machine van Singer het overwegen waard. Hij heeft een metalen frame en is daardoor wat zwaarder (ruim 7 kg), en de motor is sterk genoeg voor de wat zwaardere stoffen. Geschikt voor beginners, maar je kunt hier langer mee uit de voeten dan met de échte beginnersmachines (die 'ontgroei' je na een tijdje). Leuke bonus: hij stikt in één stap een knoopsgat, in plaats van in vier stappen (zoals de vorige twee machines). Ook het spoeltje kun je makkelijk plaatsen, en natuurlijk heeft hij ook een draadinsteker. Er zijn twee versies: de 4423 en 4432. Het verschil is het aantal steken (de eerste heeft 23 verschillende steken, de tweede heeft er 32). Verder zijn ze nagenoeg gelijk, dus ik zou voor de goedkoopste gaan ;)

Klik hier om te bestellen bij Bol.com

Heb je deze machine besteld? Bekijk dan hier een video waarin ik je leer hoe je hem moet inrijgen!

Brother CS10s

Brother cs10s

 • Prijs: ongeveer €200
 • Pluspunt: elektronisch en makkelijk te bedienen
 • Minpunt: lichte motor, kan het zware werk niet aan

Over deze laatste machine op de lijst heb ik erg getwijfeld. Ik heb zelf geen ervaring met het merk, en het is een elektronische machine. Die zijn normaal nogal prijzig, maar deze is dat zeker niet. Misschien wel too good to be true? De verhalen op het internet trokken me echter over de streep: iedereen is er dolblij mee! De motor is wel aan de lichte kant, dus verwacht niet dat je er zware jeans mee kunt stikken. Wel kun je de snelheid aanpassen, zodat ie ietsje trager stikt. Fijn voor beginners! Je kunt een app downloaden die je op weg helpt met de machine, en alle essentials (inclusief draadinsteker) zitten erop.

Klik hier om te bestellen bij Bol.com

Heel veel succes met het uitzoeken van een mooie machine!